загрузка...
Математика 2 кл. Урок 55. Закріплення додавання і віднімання двоцифрових чисел. Перетворення одиниць вимірювання - 15 Ноября 2013
Главная » 2013 » Ноябрь » 15 » Математика 2 кл. Урок 55. Закріплення додавання і віднімання двоцифрових чисел. Перетворення одиниць вимірювання
12:03
Математика 2 кл. Урок 55. Закріплення додавання і віднімання двоцифрових чисел. Перетворення одиниць вимірювання

Математика 2 кл. Урок 55. Закріплення додавання і віднімання двоцифрових чисел. Перетворення одиниць вимірювання

Мета: закріпити навички додавання і віднімання двоцифрових чисел; повторити одиниці вимірювання величин; вчити перетворювати величини, виражені в одиницях вимірювання довжини, маси, часу; розвивати логічне мислення; виховувати уважність.

Хід уроку
I.      ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ
II.    АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ
1.     Перевірка домашнього завдання (с. 78, завдання 450;451)
Завдання 450
—  Прочитайте складені вирази та їх значення. 
Завдання 451
—  Розкажіть план розв'язання задачі.
2.     Обчислення значень виразів
18+18                                                90-36
34 + 38                                              85 - 78
76-48                                                 25 + 28
30-23                                                 100-94
3.     Гра «Допоможи Незнайкові»
53-6 = 47                                          13-5 + 8 = 16
36-4 = 40                                          43 + 2-10 = 55
51 + 8-59                                          19 + 50-60-69
37 + 3 = 41                                        59 + 41-1 = 99
4.     Вікторина
— Якою спільною назвою можна об'єднати слова: дециметр, сантиметр, метр?
— Як називається одиниця довжини у 10 см?
—  Що спільного у кілограма і центнера?
— Якщо до трьох годин додамо 60 хвилин, що одержимо? (4 години)
5.     Хвилинка каліграфи
—  Установіть закономірність і запишіть числа, вставляючи пропущені. 
24; 34; 44;...; 64;...;...;...
III.   ПОВІДОМЛЕННЯ ТЕМИ І МЕТИ УРОКУ
— Сьогодні на уроці ми повторимо одиниці вимірювання величин.
IV.   ВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ
1.     Робота за підручником (с. 78-79)
Завдання 452. Робота в групах
Гра «Деньта ніч».
Завдання 452. Робота в групах
Учні розв'язують чарівний « ланцюжок».
Завдання 454. Перетворення одиниць вимірювання
Перший стовпчик — з коментуванням, решта прикладів — самостійно.
Завдання 455. Фронтальне вивчення змісту задачі
Під час відтворення змісту учні на дошці зображують умову задачі. Після цього працюють самостійно, один учень — за закритою дошкою.
Завдання 456. Усне розв'язування задачі
—  Стрічка якої довжини залишилася?
—  На скільки довша стрічка, що відрізали, ніж та, що залишилася?
Завдання 457. Робота в парах
Учні вимірюють довжини сторін чотирикутників та обчислюють периметр.
— Яка фігура має більший периметр?
2.    Фізкультхвилинка
V.    УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ
1.     Обчислення різниць з коментуванням 
60-23                 40-16
2.    Складання і розв'язування задачі за таблицею
3.     Офтальмологічна пауза
4.     Розв'язування логічних задач
•   Братові 7 років, а сестрі 5 років. Скільки років виповниться сестрі, коли брату стане 10 років? 
(10 - 7 = 3; 5 + З = 8; 7 - 5 = 2; 10 - 2 = 8)
•   Ананас важчий за банан, а банан важчий за ківі. Що легше: ананас чи ківі? (Ананас)
•   Гуска важить 2 кг та ще стільки. Скільки важить її половина? Скільки важить гуска? (2 кг. 4 кг)
VI.   ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ. РЕФЛЕКСІЯ
—  Які одиниці вимірювання повторили на уроці?
—  Оцініть свою роботу.
VII.  ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ 
С. 79, завдання 458; 459.

Категория:
поурочные конспекты уроков
| Просмотров: 1951 |
gdz-masters.org © 2016 Яндекс.Метрика
Закрыть